Hoe bescherm je jezelf tegen te veel prikkels?

Prikkels van buitenaf krijgen we allemaal. De meeste mensen kunnen daar echter adequaat mee omgaan en laten ze vrij gemakkelijk van zich afglijden. Anderen vangen ze gewoon niet op en hebben nergens last van, wanneer ze zich in een drukke omgeving bevinden – café, school, ‘s zaterdags in de stad etc. Maar wat doe je nu als je er wél last van hebt en die prikkels niet meer kwijt kunt raken? Of als je kind er last van heeft?

Eerst jezelf. Er zijn vele manieren om je aura – het energetische veld om je heen, dat zich vult met deze prikkels – te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Je kunt je bijvoorbeeld voorstellen dat je in een ei zit, dat alles tegenhoudt wat niet van jou is. Je kunt voor je kind je ook voorstellen dat je het in een wit pak hult en dat helemaal dichtritst. Het is natuurlijk heel persoonlijk, maar bij mij hielpen deze dingen niet echt. Wat een begin was dat wél hielp, waren twee oefeningen die ik op www.spiritueelnetwerk.nl vond. Ik kopieer ze eventjes hier voor het gemak:

Een oceaan worden
Wanneer iemand je onaardig behandelt, kun je daar behoorlijk veel last van hebben. Met deze oefening kun je je irritatie en ergernis weg laten vloeien. Stel je voor dat je een oceaan bent.  Voel hoe je bewustzijn zich uitstrekt. Voel de golven, de lucht erboven en de bodem die zich onder je uitstrekt. zie hoe de emoties die naar je toe komen, als zandkorreltjes naar de bodem zakken en verdwijnen.

Bescherming tegen lawaai
Met deze oefening zorg je ervoor dat lawaai of andersoortige energie van anderen minder heftig bij je binnendringt. Ga op zoek naar je centrum en maak daar contact mee. In het centrum ligt ook het verankeringspunt van je aura; de energetische ruimte om je heen die jou beschermt. Deze heeft eeen eigen trilling en een eigen kleur. Laat die kleur naar boven komen. De kleur die je opmerkt, die is het. Stel je voor dat je hele ruimte volloopt met die kleur. Maak die kleur in je centrum en aan de rand van je aura wat steviger. Trek je aura wat dichter om je heen.
Op deze manier kun je energie van anderen en lawaai, die hun eigen kleur hebben, makkelijker buiten jezelf houden.

Toen ik echter serieus met ascensie aan de slag ging en mezelf leerde op te vullen met liefde, merkte ik dat er dan helemaal geen plek meer was voor prikkels van andere mensen. Ik kan me nu in een heel drukke omgeving begeven, zonder dat ik veel last heb van prikkels die ik oppik en later weer met veel moeite uit mijn systeem moet zien te krijgen. Die prikkels zijn er allemaal nog wel en ik voel de energieën van anderen ook nog steeds, maar ze worden, zodra ze in mijn energieveld komen, direct omgezet in liefde of anders afgeketst. Heerlijk is dat, ik kan nu gerust boodschappen doen op zaterdag, zonder met een humeur van hier tot Tokyo terug te komen! Bovendien worden anderen vaak vrolijk, omdat ze mij zien lachen.

Het heeft wel een tijdje geduurd tot ik dit snel kon, maar jij kunt het vast ook en het werkt zo: afhankelijk van hoeveel verstand je hebt van aura’s, chakra’s, Schumannresonantie en meer zul je voor de ene of de andere methode kiezen. De eerste die ik zelf leerde, was door gebruik te maken van de Schumannresonantie. Dat is de harteklop van de aardekern en die klopt harder dan wij, dus met een hogere frequentie (meer keren per seconde). Je stelt je voor dat er uit je voeten een wortel groeit, die helemaal door de aarde heen gaat tot in de aardekern. Daar pikt de wortel de resonantie van de aardekern op en gaat hij dus sneller trillen. Die trilling neemt ‘ie mee naar boven en je laat ze helemaal door je heen gaan, van je voeten tot je hoofd, recht door al je chakra’s heen. Je voelt dan dat je helemaal vibreert en het is een geweldig gevoel. Daar moet je nog wel flink mee oefenen tot je in die energie kunt blijven en tot je er sowieso snel in komt.

Een andere manier is door de Christusenergie te activeren en door je heen te laten stromen. Activeren doe je hier en vergeet niet dat ‘christus’ in dit geval niet ‘Jezus’ betekent, maar dat het een soort zeer liefdevolle energie is, die ook Jezus had, maar nog veel meer mensen. Het is liefde en compassie voor iedereen op de hele wereld. Eenmaal geactiveerd kun je die zo door je heen laten stromen: laat ze van boven je hoofd naar beneden door je heen gaan (het is een roze energie met platina stukjes erin, die op elfenstof lijken). Ook dat moet je een aantal keren doen voordat je die energie kunt vasthouden. Op een gegeven moment blijf je altijd in deze hogere sferen en heb je nergens meer last van.

Nu kinderen. Als je een kind hebt dat mediteren en oefenen met energie leuk vindt, kun je het gewoon zo doen als je het ook voor jezelf doet. Dat lukt vooral met wat oudere kinderen en pubers. Maar persoonlijk vinden mijn kinderen daar niets aan, dus wat ik dan doe, is een violette vlam naar ze sturen. Dat is een zuiverende energie, violet van kleur, die je naar iedereen en alles mag toesturen, net als die roze liefdesenergie van hierboven. Voor de rest van de energieën moet je eerst toestemming vragen, die mag je niet zomaar sturen. In de link hierboven wordt uitgelegd wat de violette vlam is en hoe je hem kunt gebruiken. Je kunt je in feite voorstellen dat je violette energie stuurt naar mensen, die ze zuivert. Het is wel zo dat de persoon in kwestie daarna lege plekken in zijn/haar energie zal hebben, want alles wat niet helemaal zuiver is (bijv. prikkels van buitenaf) wordt daardoor weggehaald. Ik stuur daarna altijd gouden scheppersenergie, die dan in de buurt van die persoon blijft hangen, want je mag die niet zomaar in iemands energieveld zetten. Maar als de persoon wil, kan hij of zij die scheppersenergie gebruiken om zelf iets nieuws te scheppen, bijvoorbeeld een goede bui.

Deze violette vlam kun je dus naar je kind sturen en daarna een wolk roze liefdesenergie met platina palletjes. Dat doe ik zelf wel eens bij mijn kinderen. Ik stuur ook af en toe een violette vlam naar de scholen waar ze op zitten. Het helpt allemaal een beetje, maar als je dit echt regelmatig doet en het misschien zelfs afspreekt met ze, helpt het beslist beter. Maar … sommige kinderen praten liever niet over zulke dingen, vooral jongens, en op deze manier kun je toch iets voor ze doen, zodat ze de dag doorkomen zonder met een kwaaie bui thuis te komen, omdat ze weer van alles uit hun omgeving hebben opgepikt aan prikkels en energieën van andere kinderen. Vraag ook Aartsengel Michael om hulp: hij is de liefste engel op de wereld en hij wil altijd iedereen helpen!

Heb je iets aan dit bericht? Stuur het gerust door met mijn naam en een link naar deze weblog en mijn website erbij, zoals hieronder:

©Sophia Berkati-Dijkhuis 2010

https://nieuwetijdskinderen.wordpress.com –  www.goldenera.nl

Engels: http://archangelsnews.wordpress.com

Geef een reactie, maar wees respectvol

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s